Otevřeno: Po-Pá 9.00 – 17.00
Tel.: 321 720 710
Card image cap

Jak podvodníci lámou rekordy: Jsou vaše úspory v ohrožení?

 4. 6. 2024

 Tým JON.CZ

 Digitální bezpečnost

V dnešním digitálním světě stačí pár chybných kliknutí a můžete přijít o všechny své úspory. Podvodníci neustále zdokonalují své metody, jak obelstít i ty nejopatrnější uživatele. Podle posledních zpráv dosáhli kyberzločinci v Česku nového rekordu útoků na běžné bankovní účty. Jak se můžete chránit? Na to se podíváme v článku níže.

Kybernetické útoky na bankovní účty jsou stále častější a sofistikovanější. Zloději používají různé triky, aby vás přiměli k prozrazení citlivých údajů. Nejnovější metodou je takzvaný phishing, kdy vám podvodníci pošlou e-mail nebo zprávu, která vypadá jako od vaší banky. Můžete si myslet, že je vše v pořádku, ale jakmile kliknete na odkaz a zadáte své údaje, zloději získají přístup k vašemu účtu.

Podle České bankovní asociace jen za první čtvrtletí roku 2024 podvodníci odcizili více než 357 milionů Kč. To je alarmující číslo, které ukazuje, jak nebezpečné mohou být podvodné praktiky.

Jak se můžete bránit? Nejprve je důležité být ostražitý. Pokud dostanete e-mail nebo zprávu od vaší banky, vždy si zkontrolujte adresu odesílatele. Nikdy neklikejte na podezřelé odkazy a nezadávejte své údaje na neznámých stránkách. Kromě toho doporučujeme aktivovat dvoufázové ověření u své banky, což výrazně zvýší úroveň zabezpečení vašeho účtu.

Podpořit vaši ochranu může i JON Security. S naším balíčkem máte jistotu, že jsou vaše online aktivity v bezpečí. JON Security vás upozorní na podvodné stránky a phishingové útoky, takže se můžete cítit bezpečně při každém kliknutí. Zjistěte více o našich bezpečnostních službách zde a mějte klidný spánek s vědomím, že jsou vaše finance a další citlivé údaje v bezpečí.



Zdroje: Česká bankovní asociace (2024). Dostupné online: https://cbaonline.cz/e-smejdi-zpusobili-za-prvni-ctvrtleti-skody-za-357-milionu-korun